Eikös niin voi tehdäkin, että kun kyllästyy sairastamaan, niin vaan lopettaa sairastamisen? No hyvä. Niin minä nimittäin ajattelin toimia. Jos ei tämä olo ole paljoa muuttunut vaikka olen viikkotolkulla maannut sohvalla ja nukkunut 12-tuntisia yöunia, niin ei väkisin sitten. Ja onhan koirien ja hevosen päästävä kunnon lenkeillekin...

Joten. Eilen käytiin kunnon rytmiryhmällä lenkillä. Mukana oli Paven ja Ruususen lisäksi Pinni-bordercollie sekä Prada- ja Wanda-rhodet. Lenkki sujui suht hyvin, mitä nyt Prada ja Ruusa löi välillä hynttyyt yhteen ja kiusasivat vääränrotuista. Ei mitään oikeasti pahempaa, kunhan vähän juoksuttivat:) Olin silti aikas pettynyt itseeni. Kovasti olen kuvitellut Ruusan olevan paremmin hanskassa kuin se näköjään onkaan. Tuli kyllä luokse joka käskystä JOS ei ollut Pinnin kanssa leikkimässä. Silloin oli korvat täysin off-asennossa. Nyt täytyy alkaa ehdottomasti treenaamaan lisää. Ei tällainen peli vetele alkuunkaan... Laiska minä.

Yritettiin lenkin jälkeen laittaa rhodet riviin, että saisi arvioitua Ruusan korkeutta. Veikkaus taisi olla jotain 62 cm tms. Eli suhteessa painoon (24-25 kg), ihan normikokoinen sentään johonkin suuntaan :)

Toki olo oli lenkin jälkeen aikas heikkopeikko mutta siitä viis. Olen päättänyt lopettaa saikkuilun ja sillä selvä:)

Viime viikkoina ei ole tullut kirjoiteltua blogiin, kun ei oikein mitään ole tapahtunutkaan... Paavo tuossa päätti aloittaa sulkasadon. Pojasta ei normaalisti lähde kuin muutama karva vuodessa. Ja nyt sitä on sitten irronnut oikein kasapäin. Nyt vihdoin on jo lopettanut karvojen irrottamisen, mutta karvalaatu muuttui sitten aivan erilaiseksi. Aiemmin Paavon karva oli todella jäykkää ja terävää. Mutta nyt on aika liki samanlaista kuin Ruusalla eli suht pehmeää. Kaisan veikkaus pitää varmaan paikkansa eli tuo johtuu kastraatiosta. Eipä tuosta karvanmuutoksesta mitään haittaa ole. Ei ole sen ohuempi tai muutenkaan epäfunktionaalisempi :) Erilainen vaan.

Ai niin, käytiinhän me Ruususen kanssa uuden takin hankintaretkellä. Eli poikettiin Janutexin Jaanan luona ja otettiin Ruusasta mitat uutta takkia varten. Tyttö kun on tähän asti käyttänyt Paavon vanhaa takkia. Ja se toimii muuten ihan hyvin, mutta juostessa menee tassujen alle kun on "hiukan" liian iso. Siitä Ruusan omasta takista tulee hieno :) Laitan vaikka tännekin kuvia, kun se on valmis. Ruususen mitat on varmaan ennätyspienet suht aikuiselle rhodelle. Rinnanympärys (etujalkojen takaa) oli muistaakseni 67 cm ja vyötärö (takajalkojen edestä) oli 47 cm. Jättiläismäinen koirani:) Sovituskeikalla Ruusa sai myös leikkiä Jaanan rhodepennun kanssa:)