Olipa melkoiset maastokisat eilen Liedossa, ei voi muuta sanoa.

Suuntasimme kohti Lietoa, Golffi aikas täyteen pakattuna. Mukana oli siis Paavon ja Ruusan lisäksi myös Keira & Anne ja Annen pikkuveli Julius. Niin ja iso kasa koirien takkeja, omia vaatteita, eväitä jne... Kisapaikalla oli himppasen verran kyl-mä. Mutta koiria lämmitellessä ei enää palellut:) Ruusa oli aluksi aivan tohkeissaan kaikista koirista ja ihmisistä ja kaikesta. Ensin piti haukkua kaikki pystyyn ja muutenkin säheltää eestaas. Kovasti sai likka rapsuttajia ja pikkuneidin erikoista väriä ihmeteltiin:) :)

Paavo juoksi alkuerässä Saga-nartun kanssa. Alussa koirat törmäsi aika voimalla toisiinsa, onneksi se oli vain linjanhakua, jossa vaan sattui törmääminen. Muutama mutka ennen loppua Sagalla jostain syystä meni herne nenään Paavosta ja kävi nappaamassa jätkää murahduksen saattelemana. Tästä tytölle disk. Pave sai 230 pistettä ja oli alkuerien jälkeen jaetulla 3. sijalla. Ei hassumpaa, kun juoksemassa kuitenkin oli 18 rhonttia...

Finaali oli sitten aivan käsittämätön, vieläkin on pää pyörällä, että mitä ihmettä...! Paavon parina oli Chili, suht vähän juossut nuori rhottentottiuros. Rata meni mäkeä alas ja vasta lopussa koirat tuli näkyviin. Ja kun ne nousivat sieltä mäkeä ylös, Chili oli aivan Paavon pyllyssä kiinni ja haastoi oikein huolella Paavoa. Paavo vaan sitkeästi juoksi eteenpäin. Jätkän juoksu näytti hyvältä. Toki vieheellä tuli pojille sanomista, mutta ei kovin pahasti. Jäin odottelemaan lähtöpaikalle, jos kuulisin radiopuhelimista Paavon pisteet. Tässä vaiheessa kovasti odottaen suht hyvää lukemaa. Mutta ylituomari pyysikin molempien koirien omistajat paikalle ja kertoi että molemmille disk. WHAT?!?! Paavolle disk... Mitä tahansa muuta voin uskoa jätkästäni, mutten tuota... Paavo on mennyt kisoissa ihan ritirinnan vaikka ja kenen kanssa, eikä koskaan ole kesken juoksun häiriintynyt mistään. Yt kertoi, että sininen koira (Paavo) oli ensimmäisen mäen takana juossut tahallisesti punaista koiraa päin. Sitten matka oli jatkunut, jonka jälkeen punainen oli härkkinyt loppumatkan sinistä. Oli napannut kaksi kertaa Paavoa iholle ja muutenkin häiriköi. Siksi molemmille diskaus. Ketutuksen määrä oli aivan sanoinkuvaamaton. Toki oma kilpailuvietti jylläsi, mutta enemmänkin mietitytti se tilanne jossa Paavo oli häirinnyt. Mitä ihmettä voi sellaista tapahtua, että Paavo kesken juoksustartin menee häiritsemään???

Kisan jälkeen jututin vielä tuomareita, vieheenvetäjää ja ylituomaria. Toivottavasti ymmärsivät, etten protestoinut päätöksestä, vaan halusin saada selvyyden siitä mitä siellä oli tarkalleen tapahtunut. Vakaana päätöksenä, että jos Paavo tosiaan häiriköi kesken juoksun muita, en enää tuo sitä kisaamaan. Vain yt oli nähnyt tuon tilanteen. Kun tuomarit kokoontuivat lähdön jälkeen, muut tuomarit olivat diskaamassa vain punaisen. Mutta yt oli nähnyt Paavon tempauksen ainoana ja hänen päätöksellä myös Pave diskattiin. Ja tapahtuma oli mennyt niin, että... Pojat oli oikaisseet mutkaa niin, että olivat vieheen edellä. Tällöin viehettä ei voi vetää, ettei viehenaru mene koirien jalkoihin. Viehe oli siis ollut lähes pysähdyksissä. Koirat oli menneet kohti viehettä, Paavo lähempänä viehettä. Chili oli leikannut Paavoa lähemmäs, jolloin Pave oli tölväissyt Chiliä. Veto jatkui ja sitten loppumatkan Chili oli tosiaan häirinnyt Pavea, mutta tässä vaiheessa enää Paavoa ei ollut häirinnyt moinen lain-kaan, ei siis ollut siihen enää vastannut. Jo ennen Paavon tölväisyä, Chili oli painostanut Paavoa juoksemaan vieheestä poispäin koko ajan. Eli minun oma näkemys on, että Chili on prässännyt Pavea. Viehe pysähtyi, jolloin koirat (tai ainakin Paavo) luuli, että nyt on loppu ja tölväisi siinä kaveria. Onneksi selvitin vielä lisää tilannetta, koska muuten olisi tuo jäänyt kalvamaan todella pahasti. Toki se vieläkin painaa mieltä käsittämättömän paljon... Mutta nyt ainakin tiedän, että viehe oli ollut pysähdyksissä ja siinä tilanteessa oli tuo tapahtunut. Ja se oli hyvä kuulla, ettei loppuhärkkimisen aikana Paavo häiriintynyt lainkaan. Mutta sitä ei ollut mukava kuulla, että Jos Paavoa ei olisi diskattu, pisteet olisi ollet per tuomari yli 80 eli voitto olisi paukahtanut plakkariin. Mutta jos jos jos... Paavo otti elämänsä ensimmäisen diskin ja sillä selvä. Kyllä koiraharrastus on joskus aika syvältä. Paavo juoksi todella kivat juoksut, varsinkin finaalijuoksu oli hyvä. Mutta yksi moka (pahapaha sellainen) ja homma on förbi. Argh.

Mutta Ruususella oli varmasti kiva päivä. Sanoipa
jopa vinttikoiraihmisetkin sitä hyvännäköiseksi:) Ja se on paljon se!!! Ja likka sai istuskella ihmisten sylissä ja olla maskottina. Niin ja hiukan sisustaa auton penkkiäkin joutessaan. Ajattelin, että se osaa olla siivosti autossa, kun siellä on kuitennii Paavo ja Keira. Pyh. Ohimennessäni kurkkasin autoon ja siellä likka oli pylly pystyssä repimässä penkin superloneja ulos kauhealla tohinalla! Onneksi penkin sellaisesta osasta, että ne jää piiloon, kun penkit laittaa normaaliasentoon.

Pitkä päivä oli taasen. Aamukymmeneltä lähdettiin ja takaisin Nokialla oltiin n. klo: 22.30. Ravitsevan mega-aterian jälkeen oli hyvä käydä nukkumaan:)

Alla on muutama kuva Liedon kisan finaalista. Kuvaajana Jaakko Stenroos.
1571008.jpg

1571027.jpg

1571056.jpg