Pavel sai peruutuspaikan mejä-kokeeseen Elimäelle viikko sitten. Toki me otettiin paikka riemulla vastaan kun mielessä oli kirkkaana pojan hyvä työskentely yhdistyksen omassa kokeessa. Suunnattiin autonnokka kohti kotikotia perjantaina töiden jälkeen.

Huonosti nukutun yön (koirat tahtoi nukkua avan liki) jälkeen lauantaiaamuna lähdin tekemään korvaavaa jälkeä. Onneksi jälkiparini oli yhtä reipashenkinen kuin minä, muuten olisi voinut tulla vilu aika huolella. Olin varautunut helleilman vaatteilla. Eipä ne sitten oikein toimineet kaatosateessa ja 14 asteen lämmössä... Jännä homma. Jäljet tuli tehtyä reippahasti ja hyvät jäljet tulikin. Nuottien kirjoittaminen ei vain oikein onnistunut siinä sateessa. Koirat oli jälkienteon ajan äidin ja isän hoidossa. Olivat käyttäytyneet kuulemma "yllättävän hyvin". Eli Pave ei ollut päässyt kertaakaan varastamaan ruokaa:) Rantasaunan ja talviturkin heiton jälkeen uni maittoi aikas tehokkaasti.

Aamulla varhain taasen kohti koepaikkaa, Pave takakontissa ja Ruusa jäi taasen Säyhteelle hoitoon. Laukauksensietotestiin mennessä aiheutin varmaan taas paheksuntaa. Mutta minkäs periaatteelleni voin, etten halua vieraitten koirien tulevan omieni iholle :)

Sadekin onneksi taukosi ja vihdoin hellekeli alkoi. Pave oli koko ajan autossa, auto varjossa ja jätkän päällä viilennysloimi. Nou hätä siis, vaikka olisikin kuuma keli. Reippain mielin siis jäljelle. Ja mitä siitä sitten tulikaan. Ei yhtikäs mitään. Poika huiteli menemään oikein huolella. Todella paljon ilmavainulla. Teputti kyllä käskystä takaisin jäljelle. Mutta kaksi hukkaa tulla tupsahti. Sitten koe keskeytettiin, kun ei ollut mitään mahdollisuutta ehtiä maksimiajan puitteissa kaadolle. Harjoiteltiin sitten loppuun. Olisihan se pitänyt tietää, että heti kun alkaa sujumaan, niin poju tipauttaa maan pinnalle:) No, tällaista tämä välillä vaan on. Treeniä, treeniä!

Palattiin takaisin kotiin vasta maanantaiaamuna. Olin nimittäin kotikotona vasta klo 21. Päätin sitten ajella kotiin vasta ma-aamuna.

Viime viikko menikin sitten viikonloppua suunnitellessa ja työpöytää tyhjentäessä. Perjantaina alkoi nimittäin kauan odotettu retki kohti Viron maastokisoja. Ja sen jälkeen koitti 4 viikon kesäloma...