Viime ajat on kuluneet aika tehokkaasti maastomestisten järjestelyiden parissa.... Normilenkeillä ollaan toki käyty hauvojen kanssa, mutta muuta ei ole ehtinytkään. Pauliina on yhä käynyt juoksemassa Paavon kanssa tunnin lenkin kaksi kertaa viikossa, aivan loistavaa! Itsekin ajattelin tällä viikolla kokeilla josko pystyisi jo juoksemaan. Kun ainakin kisoissa pystyy lämmittelyjuoksemiset tekemään jo lähes kivutta.

Lauantaina olimme Annen ja Heikin kanssa tekemässä kisarataa jokusen tunnin ajan. Paikalle onneksi tuli myös Iina ja "Iinan isä" auttelemaan. Ei olisi aivan tuo mönkkärin ajo sujunut allekirjoittaneelta :) Ja pääsipä Iinan Molli-koira (Paavon siskontyttö) myös kokeilemaan rataa. Ja hienosti menikin, eikun kisoihin vaan! Illalla tuli sitten tupa täyteen väkeä. Rea ja Eeva&Myytti tulivat minun luo yöksi. Lisäksi Juha, Hanna ja Laura tuli istumaan iltaa. Oli mukavata!

Periaatteessa nukuttiin noin 4 tuntia, mutta käytännössä ehkä torkuin tunnin tms. Patjalla kahden rhodesialaisen kanssa ei unenlaatu ole aivan kohdallaan... Reippaana klo 4.40 ylös, ulos, lenkille ja kisoihin. Teltta saatiin rytmiryhmällä koottua suht vikkelästi ja laitettua toimisto pystyyn. Pientä sinkoilua toki oli aamussa havaittavissa meikäläisellä, kun ell eksyi ja tietokoneen virtapiuha oli unohtunut kotiin ja koira olikin heti ekassa lähdössä ja ja ja  :)

Se kisajärjestelyistä, eiköhän niistä saa kuulla jälkeenpäin, onnistuivatko eller inte... Ja nyt koirien kisaraportin pariin. Ruusa sai alkueriin parikseen Huldan. Ruusunen juoksi omanlaisensa juoksun, Tarkan ja reipashenkisen. Olin tyytyväinen. Ja ei hyytynyt viimeiseen ylämäkeenkään.

Pystykorva-Ruusa

Ruusan perinteinen käpertyminen vieheen ympärille...

Paavo juoksi veteraaneissa yksikseen. Toki ennakoi ensimmäisen pätkän ja hiukan muutenkin :) Mutta olen todella tyytyväinen pojan kuntoon! Jaksoi juosta todella hienosti!!! Eli siitä kiitos Pauliinalle, ainakin omaan silmään kunnon nousu on ihan selkeää. Ruusa sai alkueristä 266 pistettä ja oli 20 mestaruusluokan koriasta kärjessä. Pave otti kuitenkin oikaisuista huolimatta 178 pojoa. Hyvä poika.

Finaalissa Ruusunen sai parikseen toisen mustan koiran eli tätinsä Tildan. Tilda oli heti alkuun päättänyt tehdä kunnon oikaisun. Ruusa oli kiltisti menossa vieheen perässä, mutta joutui Tildan vedon takia kipaisemaan aikas lujaa että sai kaverin kiinni. Selkeästi näkyi (ainakin näin omistajan näkökulmasta) kuinka Ruusa sai armottoman raivon päälle juosta kaveri kiinni. Hiekka vaan pöllähti kurvissa (ja toim huom massaa on sen huimat 25 kg). Tilda teki matkan varrella pari muutakin oikaisua ja taas Ruusunen kipitti kaveria kiinni periaatteella "prkl, taas se on edellä ja viehe karkaa". Hieno juoksu typykältä ja toiveet heräsi mahdollisesta voitosta :) Ensimmäistä kertaa Ruusan jalat oli silminnähden hapoilla jäähdyttelyssä. Joutui tykittämään raskaalla radalla aika tosissaan :)

Vimma päällä, kohta jo kaverin etumatka otettuna kiinni... :)

Paavo piti finaalissa huolen yleisön hauskuutuksesta. En tiedä mitä se yhdessä mutkassa teki kun yleisö nauroi aivan katketakseen. Kävelin kohti maalia ja en juuri silloin katsonut pojan toilailuja. Veikkaan, että muisti rataa ja veti suoraan vieheen eteen tai jotain muuta tosi välkkyä. Olenko oikeassa? Lopun poika tuli todella orjallisesti vieheen perässä. Ilmeisesti ei joko muistanut ihan koko rataa loppuun asti tai sitten ei enää jaksanut miettiä :)

Pave oikoi vielä viimeiseenkin mäkeen, tosin oikaisureitti meni jyrkemmästä kohdasta kuin mistä viehe kulki...

Palkintojenjaossa oli todella hyvä olla. Rhodesiankoirat näytti taas mihin pystyvät! Erityisesti tulevaisuuden lupausten suoritukset oli hämmentävän kovia. Finaalissakin 5 koiraa juoksi yli 250 pistettä! Ja viiden kärjen pisteet oli 521, 521, 518, 518, 516. Oh my!!!!! Vetskuissa kärkisijat meni vähemmän juosseille hauvoille. Nämä kehäketut kun tekivät omia kuvioitaan ja niille rata oli myös tuttu viime vuodelta :) :) Tämä ei silti vähennä kärkikoirien suoritusten hienoutta. Hyvin vetivät vanhukset! Pavel sijoittui kuudenneksi pistein 178+194=372. Vallan jees, olisin olettanut ennen kisaa että oikomiset on vieläkin rankempia.. :) Ruusa otti ja voitti tämänkin kisan. Olen niin onnellinen tuosta pikkulikasta. Uskomattoman, täysin poikkeuksellisen taitava typykkä. En varmaan liioittele jos sanon, että so far kovin rhodesiankoira maastojuoksussa. Eipä ole (en ole kyllä tsekannut) tätä ennen mikään koira voittanut kauden kaikkia juoksemiaan kisoja... :) Uskomatonta! Pisteetkin olivat huikeat 266+269=535! Jossain vaiheessa Ruusakin, kuten kaikki muutkin, alkaa järkeilemään ratoja. Eli oikomisia on tuollekin aivan varmasti tulossa jossain kohtaa. Mutta nyt nautin täysiä näistä suorituksista. Ja vaikkei kukaan muu hehkuttaisi tytön kautta, niin ainakin minä hihittelen itsekseni kotona, kun olo on niin kukkea :) :) ;)

Palkintopöytä

Ylityuomari Kalle onnittelemassa Ruusan orjaa voitosta :)

Illalla maattiin sitten raatoina koko jengi sohvalla. Paljon valkohomejuustoa ja punaviiniä voiton kunniaksi mennä lupsahti, kunnes nukkumatti voitti. Hieno kisa, hienot suoritukset omilta koirilta. Ja erityisesti. Hienoa rhodesiankoirat ja rhodeihmiset!! Hyvä meininki kaikilta ja hauvat juoksi hienosti muovinriekaleiden perässä!! Vau ja jee!