Kerrankin oli luvassa lyhyt matka kisapaikalle. Vain noin 30 km. Toki ensin piti ajaa kotikotiin mutta sieltä oli sitten vain pikku luikkaisu kisoihin.

Menin kotikotiin jo torstai-iltana. Lauantaina oli luvassa äidin 70 v synttärien vietto ja perjantai kului juhlien järjestelyissä. Koirat köllötteli varjossa tuon päivän, oli ihanan lämmin helle! Lauantaiaamuna varhain suunnattiin kohti kisapaikkaa. Paavo lähti mukaan mutta ei toki vieläkään kisaillut. Jo aamusta keli oli aikas lämmin. Ruusa veti alkuerässä (en muista kenen parina) todella kivannäköisen juoksun. Oikeasti käytti kroppaansa kunnolla ja  reagoi vieheen liikkeisiin. Hyvä tirppa! Pisteet oli 259 ja jaettu ykköstila. Lämpötila kisapaikalla alkoi nousemaan huimiin lukemiin. Kisamontussa mittarit näytti huimia lukemia. Yt päätyi, yhdessä eläinlääkärin kanssa, siihen että vain rhodesiankoirat juoksivat finaalit. Käsittääkseni myös unkarilaisille ja greylle annettiin mahdollisuus jättää finaalit väliin muiden rotujen tapaan. Ruusiksen finaalijuoksu olikin sitten perin huimaa katsottavaa. Ennakoi hetkittäin aika tavalla... Pisteitä 186 ja loppusijoitus toinen. Voitto meni "sukuun" kun kärkeen kipitti Ruusan puoliveli Nytro. Onskut! Oli taasen oikein mukava kisapäivä.

Kisan jälkeen olikin sitten kiirus kotikotiin. Äkkiä suihkuun ja juhlamekko päälle. Loppupäivä meni todella kiireisesti. Noin 60 hengen ruokailu-kakkukahvi-juhlat vaati aikamoisen panoksen keittiön puolella. Siskoni kanssa autoimme pitopalvelun ihmistä iltakahdeksaan asti. Yritin tehdä kaiken niin nopeasti kuin pystyin koska koko ajan oli huoli Paavosta autohäkissä. Muutaman kerran ehdin käyttää poikaa pienellä kävelyllä. Mutta onhan se silti itsestäänselvää, ettei lihasvammaiselle tee hyvää olla paikallaan pitkiä aikoja.

Sunnuntain valitettavasti poika joutui taas olemaan autohäkissä. Olin maastokisoissa töissä tuon päivän. Toki välillä pääsin käyttämään sitä pienillä kävelyillä. Harmi, etten voinut jättää sitä kotikotiin päiväksi. Olisi huolenmäärä ollut huomattavasti pienempi. Mutta päivästä selvittiin ja kisat saatiin päätökseen! Ja oli muuten siitä erikoinen maastokisa kun toimihenkilöitä oli paikalla jopa yli tarpeen. Hyvä kymenlaaksolaiset kun teillä on noin innokasta talkooporukkaa!